גודל גופן  
הצטרפות לאינדקס
אנשי מקצוע


מגוון שירותים פסיכולוגים במקום אחד



בבקשה עזרה - שירי
השב השב
שירי
16.07.10, 17:47
אחותי בת 16 ולפעמים כשהיא ממש מעוצבנת היא אוכלת כמויות אדירות. אני לא מתכוונת סתם ללאכול יותר מדי אלא ממש כמויות, כמו לאכול סיר שלם של אוכל של המשפחה לארוחת צהריים. אמא שלי (אבא שלנו נפטר) ממש מתעצבנת עליה וקוראת לה חזירה וחסרת התחשבות אבל אני חושבת שאולי יש לה בעיית אכילה....?
מה את חושבת והמ אני יכולה לעשות כדי לעזור לה?
 
avatar

קרול חתואל-קטלן
star
מס' הודעות: 42
18.07.10, 9:52
שירי שלום,
אני חושבת שגישתך מאוד נכונה וניכר כי יש בעיה מהותית והתנהגותה של אחותך בוודאי לא נובעת מ'חזירות' אלא ממצוקה אמיתית וקושי להתמודד רגשית ע םעוצמת הרגשות שעולה בה.
לעיתים, כאשר אנו לא מצלחים להכיל רגשות עוצמתיים שעולים בנו, אנו פונים לאכילה כמנגנון התמודדות.
לא ציינת מה גורם לאחותך להתעצבן כל כך. יכול להיות שהכעס שלה ממוקד בנושאים מסויימים, עימם ההתודדות קשה במיוחד.
לא ניתן על פי המידע שנתת להחליט האם מדובר באמת בהפרעת אכילה, אולם בכל אופן נראה שהמצוקה ניכרת וכי יש להקדיש זמן על מנת להבין את הבעיה טוב יותר ולעזור לאחותך להתמודד ברמה הרגשית על מנת שהדחף לאכול באופן בו היא אוכלת כעת יפחת.
בהצלחה,
קרול
 
השב השב