גודל גופן  
הצטרפות לאינדקס
אנשי מקצוע

מגוון שירותים פסיכולוגים במקום אחד

אני אוהבת אותך - תלמה
השב השב
תלמה
12.07.10, 14:41
לאחרונה שתי הגננות של בתי בת ה 5 ספרו לי (כל אחת בנפרד על סיטואציה שהייתה לה), על כך שהיה מקרה בגן שהילדים השתוללו או לא סדרו את המשחקים. הגננןת העירה וכנראה הביעה את כעסה. הילדים נרגעו או סדרו.
ואז...
הילדה שלי באה לגננת ואמרה לה אני אוהבת אותך.
זה נשמע מאוד מתוק ונעים ואולי מרגש.
אבל...
כיוון שזה חזר על עצמו עם שתי הגננות, יש לי הרגשה שהילדה אומרת זאת כדי להרגיש בסדר כלפי הגננת ושהיא גם תאהב אותה. היא מנסה להחליק את הדברים ע"י האמירה.
נדמה לי שכך היא מנסה לרצות אותה.
איך מעבירים מסר, שגם אם מישהו כועס עליך את אומנם יכולה לתקן את דרכייך אבל זה לא נורא אם כועסים עלי ולא צריך לנסות לרצות.
* רוצה לציין שאני גרושה (מס' שנים) ואולי הבת מרגישה שבכל מקום: הבית שלנו, אצל אביה ובגן עליה להיות בסדר.....
מה עושים ואיך לפחות בזמן שהיא איתי אני יכולה להבהיר לה שאותי היא לא צריכה לרצות
תודה רבה

חמדת שמואלי-שירם
starstarstarstar
מס' הודעות: 552
14.07.10, 21:50
שלום לך,
ראשית כול זה נפלא שאת חושבת על בתך בצורה כזו מעמיקה. עצם החשיבה שלך אותה כבר יכולה , בטח אותך, ללמד כיצד יש לנהוג ולעודד אותה- במיוחד במצבי משבר. שנית, כדיי מאוד להבחין האם בתך מרצה באופן כללי מעבר לשתי האמירות הללו. האם מולך ישנה התנהגות של רצוי? כיצד היא מגיבה אליך כאשר את כועסת/ מאוכזבת וכו' ? כמו כן כיצד את מגיבה כלפיה שאת כועסת/ מאוכזבת וכו'.  כלומר אני מציעה לך לבחון יותר לעומק את העניין ולנסות להבין יותר את עולמה הפנימי של בתך. כאשר תביני יותר תוכלי לשוחח עם בתך על מצבים ותוך כדיי מצבים. למשל כאשר תכעסי תוכלי לומר "אני כועסת אך עדיין אוהבת אותך" במידה והיא ישר תנסה לנחמך. וכו'.  והפוך כאשר היא תכעס תתאכזב- תעודדי אותה לבטא את רגשותיה מולך ולומר לה שחשוב לך לשמוע את רגשותיה. כמובן חשוב ביותר שאת לא תבהלי מהכעס או האכזבה שלה ותגיבי באמפטיה והכלה.

בברכה,
חמדת שמואלי שירם.

השב השב