גודל גופן  
הצטרפות לאינדקס
אנשי מקצוע

מגוון שירותים פסיכולוגים במקום אחד

חברה שלי - א'
השב השב
א'
10.07.10, 4:26
שלום ליטל,

אני בן 16.

יש לי חברה, ואין לתאר את האהבה שלי אליה.
אנחנו כבר יוצאים מעל לחודש, ועל ידי מילים בשיחות וירטואליות (כלומר דרך המחשב, מסנג'ר.) אנחנו מראים אחד לשנייה כמה אנחנו אוהבים זה את זו. אנחנו לא מתראים הרבה, מפני שהיא ואני מתגוררים בערים אחרות, ולא קל להיפגש כאשר אנו נתונים לחסותם של הורינו, ואין אנו עצמאיים לחלוטין.
היא לא החברה הראשונה שלי, כבר היו לי 3 בעבר. זוגיות ואהבה אינם זרים לי.
לעומת זאת, לחברה שלי אין ניסיון, היא בגילי, אך היא לא חוותה אהבה וזוגיות בעברה.
אותם המילים שאנו מבטאים כבר איבדו משמעות מבחינתי, אני מעוניין ליצור איתה מגע פיזי, ולממש את האהבה.
ניסיתי ליזום נשיקה, אך היא לא זרמה, בטענה שאני יקר לה, ושהיא פוחדת שהיחס שלי כלפיה ישתנה לאחר נשיקה.
היא חוששת לאבד אותי, וכנראה שגם חוששת שיהיה לה שם של "נותנת" בקלות, או לכל אחד.
האם יש דרך שבה אוכל לשבור את המחסום שמונע ממנה להתקרב אלי?

תודה,
א'

ליטל גליק
starstarstarstar
מס' הודעות: 651
11.07.10, 9:23
שלום א',
הצורך שלך לממש את האהבה שלכם גם במישור הפיסי ברור ולגיטימי אבל כפי שאתה עצמך מציין- קיים בינך לבין חברתך פער בצורך. ייתכן והפער נובע מכך שאינכם מתראים הרבה וייתכן שהוא נובע מחוסר הניסיון ומתפיסות שונות שלה את המגע הפיסי. הגברת הלחץ עליה עלולה להגביר את ההתנגדות ולהעכיר את האווירה ולכן ממליצה לך לכבד את צרכיה והעדפותיה. מניחה שגם אתה עצמך לא היית רוצה שהיא תסכים למגע רק מתוך תחושת חובה ולא מתוך רצון...
מאחר ואני מבינה כי מעסיקה אתכם הסטיגמה של ה"נותנת בקלות", מציעה לפתוח את הנושא בכנות ולהבהיר כמה דברים, כמו העובדה שמה שקורה ביניכם נשאר ביניכם, ושיש הרבה שלבים בדרך למין המלא, והסכמה לנשיקה היא בהחלט לא הסכמה לכל מגע שהוא מעבר לכך.
מעבר לכך, חשוב שתזכור שצורך במגע פיסי מגיע בד"כ מתוך קרבה ואינטימיות רגשית. מציעה לך להשקיע בתחום הזה ולחזק את הקשר הרגשי- עם הזמן אני מניחה שיתעורר גם הצורך שלה במגע.

ליטל

השב השב