גודל גופן  
הצטרפות לאינדקס
אנשי מקצוע

מגוון שירותים פסיכולוגים במקום אחד

קייטנות - אדווה
השב השב
אדווה
04.07.10, 12:06
הילד שלי בן 8.בשנה שעברה הלך לקייטנה עם הרבה "אנטי" למרות שבסוף די נהנה.
השנה הוא הלך יום אחד ואומר שהוא שונא את הילדים והמדריך ומשעמם לו, לא רוצה ללכת יותר.
זאת כמובן בעיה מבחינת העבודה, אין לי סידור בשבילו לכל החופש וגם חבל לי כי כמו שאני מכירה אותו יהיה לו קשהה כמה ימים ובסוף הוא יהנה.
בכלל הוא ילד קשה במובן הזה, תמיד שונא לעשות דברים חדשים.
יש דרך לעזור לו להיות יורת "זורם" בעניין הזה?
להתעקש איתו על הקייטנה או לא?

תודה רבה

חמדת שמואלי-שירם
starstarstarstar
מס' הודעות: 552
05.07.10, 13:47
שלום רב,
יש לך שאלה כללית ושאלה ספיצפית. לגבי הקייטנה במידה ואין לך כול אלטרנטיביות אחרות להציע (סבא? סבתא? דודים?) ובאמת אין ברירה אלא רק להיות בקייטנה הייתי מאוד אמפטית לתחושות שלו ,שלמעשה הקייטנה הפכה לסוג של בית ספר למרות שלרוב היא אפשרות של בחירה. הייתי מנסה מאוד להבין מה בדיוק משעמם וכו. כלומר לגבי הקייטנה לא הייתי מכריחה ומציעה עוד אופציות אלא אם כן אין ברירה .. שנית לגבי הקושי שלו להסתגל לדברים חדשים- הייתי מנסה לא להציף אותו בבת אחת בדברים חדשים אלא מנסה לשמור מאוד גם על מקום קבוע ומוכר יחד עם השינויים. בגלל שאין לי שום אינפורמציה נוספת על בנך ומשפחתך מבחינה היסטורית קשה לי לענות באופן ספציפי ומדיוק. מה שכן אני מנסה לומר לך כי החשוב ביותר הוא להיות אמפטי מאוד לקושי שלו להסתגל לדברים חדשים (זרים, מפחידים, אחרים) ולתת מילים לתחושות שלו. במקביל הייתי מנסה להראות לו כמה הוא מרוויח מהחשיפה לדברים החדשים אך לא לפני האמפטיה לחששות. מקווה שהבהרתי את עצמי .

בברכה,
חמדת שמואלי שירם.

השב השב