גודל גופן  
הצטרפות לאינדקס
אנשי מקצוע

מגוון שירותים פסיכולוגים במקום אחד

עזרה בבקשה לענות בהקדם - חסוי
השב השב
חסוי
01.07.10, 3:55
שלום אני בן 15 אני חייב עזרה דחופה אני לא יודע מזה
(אני מטופל בקונצרטה ורטלין)
אז כך זה הבעה התחילה מלפני 3-4 חודשיים אבל אני רוצה ללכת להתחלה מלפני שנה וחודש (אז הייתי על קונצרטה במינון של 72) התחלתי לאונן מידי פעם ככה סתם בשביל להוריד מעמסה רגשית ולהשתחחר מהרגשת הקרונצרטה (ככה חשבתי הגוף שלי הטעה אותי) ולאט לאט התחלתי להתמכר בהתחלה לא היה לי בעיות כלל אבל בשלב מאוחר יותר אחרי חצי שנה חודש-חודשיים מלפני שהתחילה לי הבעיה התחלתי להרגיש אחרי אוננות מין דיכאון כזה ולא ידעתי למה הדיכאון בהתחלה היה נמשך יום גג (חשבתי שאולי זה יעבור מתי שהוא) אז בימים האלה המוח שלי היה מתעתה בי (הייתי מכור לאיזה משחק מלפני כמה שנים ולא ידעתי למה רציתי לחזור לשחק בו) ואחרי אותו היום שהדיכאון החשק היה עובר לי (המשחק הזה הרס לי חלק מהחיים וכל כך שנאתי אותו שלא רציתי להתקרב אליו בהתמכרויות לשחק עד מאוחר בעיה עם המשפחה ועד כמה דברים ועד מלפני שנה שפרשתי מהמשחק מחקתי כל קשר שהיה לי אליו במחשב) אז זה היה מחזיר אותי למשחק ואחרי יום החשק עובר הכל נעלם! ואז נוצר גלגל הייתי מתחיל למוחק עוד פעם ומתקין שוב הייתי מחפש באינטרנט דרכים או תוכנות איך למחוק כל דבר לצמיתות ואז הייתי מוחק כל זכר אליו זה נמשך ככה חודשיים אולי חודשיים וחצי ככה כל פעם הייתי עושה אותו דבר עד שפעם אחת שנשבר לי מהמשחק רציתי למחוק את התוכן שיש בתוכו זאת אומרת את הדמויות שאני לא אוכל לחזור אליו אף פעם דווקא באותו יום שרציתי לעשות את זה המשחק הוציא חוק חדש באותו משחק שצריך לשנות את הסיסמא כל כמה חודשיים דווקא באותו היום ונחסמו לי איזה 2-3 משתמשים אחד היה השחקן הראשי שלי (היה לי עוד איזה 5-6 שלא נחסמו) ומאותו הרגע התחילה הבעיה הצלחתי למחוק את ה5-6 משתמשים שלא נחסמו אבל מה שנחסם לא הצלחתי לשחזר את הסיסמא של אימייל בשביל להכנס לאותם שחקנים ובכלל שלא הצלחתי להכניס להדמות הראשית היה הורג אותי ממחשבות מתסכלות התחילה הבעיה שלי הייתי מחפש לילות וימים דרכים לנסות למחוק את אותו משתמש ללא הצלחה ואז נכנס בי מין טירוף התחלתי למחוק כל דבר שיש באינטרנט שקשור או קושר אותי לאותו משחק כל דבר שקשור הודעות בפורמים אימייל מידע רשום במחשב אפילו פרמטתי את המחשב כמה פעמים אני יתן דוגמא למה שעשיתי למשל ההודעות בפורומים הייתי משנה אותם לאפשרות הכי קטנה עם כמה שפחות תויום ( בדרך כלל זה היה אא או ... או פחות נקודות בהתאם לאפשרות לא יודע למה דווקא אותם תווים אבל זה התחיל להיות הפרעה כמו טיקים) ככה כמה שבועות הייתי עושה את הדברים הללו הייתי משנה את הסיסמאות של החשבונות שלי שלעולם לא הוכל להיכנס או את האימיילים מוחק כל זכר אליי כמה שאפשר עד שקרה עשיתי כמה טעויות והייתי משנה את הסיסמא ושוכח לשנות את האימייל כמה פעמים זה קרה לי ולא יודע למה התחלתי להרגיש כאבים חזקים בבטן ובראש מין תחושת תיסכול כזאת  שלא תגמר חשבתי שחברים שלי או מישהו שקרוב אליי יגלו שאני שיחקתי במשחק הזה (לא יודע למ הרגשתי שאם הם יודעו יתיחסו אלי אחרת) נכנסתי להטרף חשבתי שבעתיד שלי שכל כך הרבה אנשים סומכים עליי שאם אני יצליח בחיים אנשים יראו ששיחקתי במשחק לא יודע למה הרגשה שעשיתי משהו רע ששיחקתי במשחק  מפה התחיל הבעיה הגעתי לאתר שבשביל למחוק את המידע שרציתי וזה לא בטוח שהוא ימחק בכלל הייתי צריך לשבת ימים על המחשב בשביל לצבור נקודות (הייתי צריך לצבור נקודות ואז לנסות להעיבר אותם לחשבון אחר ככה יחסמו אותי( וגם זה לא בטוח שהמידע ימחק מאותו רגע כשחשבתי על זה הכאבים גדלו בצורה משמעותית וחדה גם בראש וגם בבטן החלטתי לעזוב את האתר ההוא (כשהוא שמור בראש שלי) והתחלתי לחפש עוד דברים עוד מידע שאולי זה יפגע בי עכשיו או בעתיד אבל לא הצלחתי להגימל מאותו אתר אחרי כמה ימים הכאב ירד קצת (הייתי בביתי חולים ובמרלם הרבה פעמים ולא גילו שם פגע בגוף שלי או מצוא שם מחלה בבטן או בראש) (התחלתי להחסיר הרבה מבית הספר וירדתי מהמינון הקונצרטה 72 ל36 בתקווה שהכאבים אולי מהכדורים) עכשיו כל פעם שהייתי מאונן הדיכאון היה נמשך 4-5 ימים הרגשה של חנק בגף  ועם זאת הכאב היה גודל באותם 4-5 ימים הללו בצורה עוד יותר גדולה ממש של שיתוק ובכי והמחשבות לא עזבו אותי בנוגע לאותו אתר (מי פה התחיל הבעיה של ה3-4 חודשים) בעיה הייתה שניסתי להגמיל מהאינון בגלל שהכאב היה מתחזק לאותם ימים של הדיכאון עד שנשבר לי (לא הצלחתי להגמיל) והחלטתי שאני ינסה את השיטה שהזכרתי שאולי זה יצליח והמידע ימחק ואני יעזוב את החרא הזה אחרי שאני ימחוק את המידע ואז כל פעם שהייתי מנסה את השיטה הכאבים היו כל כך חזקים גם הראש והבטן עד שלא יחלתי להחזיק מעמד והייתי מוותר ככה כמה פעמים עד שהחלטתי שאני יעשה את זה עד הסוף ומאותו רגע הכאבים לא עזבו אותי לנפשי זה התחיל להיות כמו דקירות בבטן והיום כשאני חזרתי לאתר שוב פעם הראש שלי לא עזב אותי מכאבים חזקים ממש עכשיו אני לא מבין ממה הבעיה נובעת בבקשה עזרה אני לא יכול להמשיך כבר עם הגלגל הזה של לאונן מחשבות וכאבים חוזרים שוב 4-5 ימים עוברים זה יורד עוד פעם אני עוזב את האתר ההוא וחוזר על עצמו בבקשה אני רוצה לדעת מה קורה איתי אולי זה הפרעה טורדנית כפיאתית או דיכאון בבקשה עזרה דחוף לפני שאני יתמוטט

ליטל גליק
starstarstarstar
מס' הודעות: 651
03.07.10, 8:36
שלום לך,
טוב שפנית, נשמע שהחיים שלך הפכו לחיים של סבל, תסכול ואשמה, ואי אפשר לפספס את הרצון העצום שלך לשנות את המצב.
מהדברים שכתבת, אני חושבת שאתה מזהה נכון את מצבך- אתה מזהה את האלמנטים האובססיביים  וה"התמכרותיים", וחווה את הדיכאון הנובע מהאשמה והתסכול שגורמת ההתעסקות האובססיבית באוננות ובמחשב. אני רואה את המאמצים העצומים שהשקעת כדי "לגמול" את עצמך, אבל בהפרעות התמכרותיות ואובססיביות מאוד קשה להשלים לבד את ההתמודדות, ורב האנשים זקוקים לסיוע מקצועי, לפחות לתקופה מסוימת.
הסבל שלך הוא עצום אבל אפשר להביא לשינוי דרמטי במצב באמצעות טיפול מתאים. ממליצה לך לפנות בהקדם האפשרי לטיפול, מאחר וככל שעובר הזמן כך האובססביות מתחזקת, והסבל שלך מתגבר. אני יודעת שלפעמים ההתמכרות נראית כל כך קשה עד שקשה להאמין שהמצב יכול להשתנות, אבל יש הרבה אנשים שמתמודדים עם מצבים דומים לשלך ובהחלט אפשר לעזור לך.
אם תרצה המלצה על איש מקצוע מתאים, תוכל לפנות למוקד ההפניות שלנו- 1800-200-205

כתוב לי אם תצטרך עזרה נוספת,
ליטל

השב השב