|
שלום לך. המצוקה שאת חווה נשמעת לי רצינית ומשמעותית, ואני מכבדת את הבגרות שבהחלטה לפנות לפסיכולוג ולשנות את מצבך. את מתארת מצב של אוטוטו התמוטטות, וחשוב שתדעי שככל שתקדימי לפנות לעזרה כך יהיה קל יותר לעזור לך. במובן זה, אני חושבת שאת צריכה להסיר מעלייך את הדאגה הכספית. ראשית, יש אפשרויות רבות לקבלת טיפולים מוזלים (קופת חולים, תחנה לבריאות הנפש) ושנית- הסבל שלך והבריאות הנפשית שלך חשובים מספיק כדי להשקיע בהם כסף- אילו היית סובלת ממחלה פיסית היית מתלבטת גם כן האם הטיפול שווה את ההוצאה הכספית? אני חושבת שסבל מתמשך ומחשבות על מוות הם סיבה רצינית מספיק לפנות לעזרה. את מתלבטת כיצד לומר לאמך שאת זקוקה לטיפול, ואני תוהה מדוע קשה לך לשתף אותה בכך: האם את מתביישת? חוששת שלא תבין? אולי הבנה של הגורמים יכולה להקל על הקושי. מעבר לכך, יש כמה דרכים שיכולות לסייע לך, אם קשה לך לפנות אליה ישירות- תוכלי להראות לה את הדברים שכתבת כאן בפורום, לכתב לה מכתב או להיעזר ב"צד שלישי"- יועצת או מחנכת בית הספר (גם אם שנת הלימודים הסתיימה, אני בטוחה שהן יהיו מוכנות לסייע לך) או קרוב משפחה שאת מרגישה איתו יותר בנוח. לפעמים פנייה לא ישירה מקלה על השיתוף במצוקה.מה דעתך?
כתבי לי אם אוכל לסייע בדבר נוסף, ליטל
|