גודל גופן  
הצטרפות לאינדקס
אנשי מקצוע

מגוון שירותים פסיכולוגים במקום אחד

גאולה היקרה - תגובה לדבריך אליי... - יובל31
השב השב
יובל31
20.06.10, 1:12
גאולה,

מכיוון שלא הצלחתי להבין איך מוסיפים כאן תגובה. אני ארשום לך כאן.

תודה רבה על התשובה שלך, על הפירוט והחום והאיכפתיות שניכרים ממנה. (באמת..)

יותר מכל אני שמחה ש"הורדת ממני" את המילה הנאה כי זה באמת מטעה!!.
יש מילה אחרת שהיית נותנת לזה??
גם המילה גירוי נותן לי הרגשה שלילית, הרי גירוי זה משהו שאני אמורה לחוות גם היום...איך אשאיר את זה מאחורי?

הפעולות באותו הזמן היו אוטומטיות, עשיתי מה שהוא ביקש. אבל לא עצרתי...אני מבינה שאני לא אשמה אבל גם זה שלא עצרתי וגם להתמודד עם התחושות, לחשוב שהיה לי "נעים"...קשה...
איך חייים עם זה?

הפנת אותי לאתר שלך...ניסיתי למצוא עוד חומר ללא הצלחה...איפה שם אוכל לקרוא יותר?

תודה וסליחה על התשובה הארוכה, אני מתלהבת מהתשובה שלך וצמאה לדעת עוד.

יובל

גאולה פלדמן
starstarstarstar
מס' הודעות: 259
20.06.10, 9:08
הי יובל

בין השורות שאת כותבת אני קוראת את הכמיהה למחוק, להעלים, לרצות שזה לא היה בכלל, לנתק את הקשר להווה
ןבעיקר לנסות ולהחזיר לעצמך תחושה של  שליטה על גופך ותגובותיו,  אלא שזו בדיוק המשמעות הקשה של טראומה   -חוסר שליטה מוחלט. שמישהו גדול וחזק  מאיתנו שאנו נותנים בו אמון , עושה בנו כרצונו, ומשתמש בנו למילוי הצרכים החולניים  שלו, והכי קשה זה שהגוף שלך "שיתף פעולה" איתו.

אחת מנפגעות גילוי עריות כתבה " אבא לא היה צריך לעשות בכח, הוא  פשוט לקח את כל הכח ואז עשה מה שרצה" - וזה מגלם בדיוק מה שקרה שם.

האשמה שאת סוחבת, תפקידה  להתמודד עם  תחושת חוסר השליטה שהרי "אם אני אשמה סימן שיש לי שליטה, יכולתי לעשות משהו ולמנוע את זה", - אבל  זה לא מציאותי,  לילדה בת 10 אין שליטה  על מה שקורה  לה עם אדם מבוגר,   והאשמה  שלך היא רק חלק ממנגנון ההגנה כדי לא לפגוש את החויה הכל כך מפחידה של חוסר שליטה על הגוף שלי ועל החיים שלי בכלל.

והלוואי שזה לא היה קורה, אבל הטראומה התרחשה, ואין לה גבולות של זמן, היא ממשיכה להתרחש.                          לגבי מה לעשות, את כרגע בטיפול, אז תני לעצמך את הזמן והתהליך שמגיע לך כדי להבין את המשמעויות של הטראומה על חייך ולעבור תהליך של שיקום לכל מה שנפגע, לגבי הנושא של מיניות  תוכלי בעתיד לפנות לטיפול מיני אם וכאשר  זה יהיה רלוונטי עבורך.

נסי לחשוב, אילו היית פוגשת ילדה בת 10 שמספרת לך שקורה לה מה שקרה לך, כולל הכל, האם  היית חושבת שגם היא אחראית במידה מסויימת למה שקורה?  מה היית אומרת לה? למה היא זקוקה לדעתך?  

ספרים מומלצים: , " הסוד ושברו"  צ. זליגמן
                             " טראומה והחלמה". ג.ל. הרמן

השב השב