גודל גופן  
הצטרפות לאינדקס
אנשי מקצוע

מגוון שירותים פסיכולוגים במקום אחד

גירוי מיני בעת התעללות?-עזרתכם - יובל31
השב השב
יובל31
19.06.10, 14:54
שלום...

שמי יובל, בת 31. עברתי בגיל 10 התעללות מינית ע"י בן דוד. אני מטופלת אצל פסיכולוג מקסים, פתחנו את הטראומה - אני מדברת ומשתפת...קשה, אבל שווה את זה - סוף סוף לדבר.

לאחרונה הוא שאל אותי מה אני הרגשתי בזמן ההתעללות?

בין השאר הוא סיפר לי שישנם פעמים שבילדות מורגשת הנאה ושאם הרגשתי כך חשוב שאשתף.

אני חייבת לאמר שאני לא זוכרת שעצרתי את האקט עם בן דוד שלי,
ואני היום מבינה שאני לא אשמה...

גירוי מיני או עוררות מתרחשים, בטח שבמצבים בהם הפגיעה המינית לאו דוקא התקיימה תוך כדי כפייה פיזית אלא לכאורה בחום ואהבה.  מצב כזה מבלבל.....אשמח לעזרתכם...

האם יכולה להתקיים תחושת הנאה? זה הרי לא הגיוני...
האם מישהי הרגישה כך?
מה ניתן לעשות עם זה? איך חיים עם זה?

תודה, ובהצלחה לכולם.

יובל

גאולה פלדמן
starstarstarstar
מס' הודעות: 259
19.06.10, 22:08
הי יובל
בכל פעם מחדש קשה לשמוע שיש עוד ילדה שנוצלה ונפגעה ..

ובעניין שאלתך, כדאי לעשות אבחנה בין תחושות ורגשות, תחושות הן מה שחשים  פיסית, ומאוד ייתכן שבתגובה לגרוי של אברי מין, המערכת העצבית  מגיבה בעוררות מינית, גם כאשר המגע הוא  מגע של ניצול. זה כמו שיצבטו אותך וזה יכאב, אז בדיוק כך, כשנוגעים באזורים ארוגנים הגוף מגיב ולא  תמיד זה בשליטתך.
יחד עם זאת לקרוא לזה "הנאה" זה שימוש במינוח לא נכון ,מטעה וגורם רגשות אשם.

למעשה  דווקא הערבוב בין תחושה פיזית מינית ובין העובדה שמדובר בניצול  משפיל ואסור ,יוצר בלבול גדול באשר למיניות.

דבר נוסף, מנגנון ההישרדות המרכזי בטראומה מינית הוא הניתוק מהגוף, וברוב המקרים גם אם יש תחושות מיניות או של כאב, כדי לשרוד את הטראומה, הקורבן פשוט מנתק עצמו מהמנגנון התחושתי ולא חש- ייתכן  שזה מסביר את חוסר  התחושה שלך.

הבעייתיות עם זה שהמנגנון נשאר והופך אוטומטי ואז גם בשלב מאוחר יותר זה יכול להתבטא בקושי לחוש ולהנות ממיניות.  הטיפול  הוא דרך תהליך מחדש של חיבור מחדש לתחושות הגוף, הגדרה של תנאים ליצירת בטחון ואמון במיניות ובגדול מדובר בתהליך של שיקום המיניות שנפגעה .

תוכלי לקרוא עוד באתר שלי: www.geoula-feldman.co.il

השב השב