גודל גופן  
הצטרפות לאינדקס
אנשי מקצוע
  לוח מודעות
טיפול פרטני וזוגי בקבוצת שיח לפסיכותרפיה התייחסותית
פורטל בטיפולנט מציע יעוץ והכוונה ללא תשלום בבחירת טיפול ומטפל
פחדים של ילדים- איך לתמוך במקום לגונן. ספרם של פרופ' חיים עומר ואלי לייבוביץ'
פורטל אמאבא- פורטל תוכן חדש להורים
"היפנוזה עצמית"- סדנא בת 3 מפגשים, להתמודדות עם חרדות, מתחים, כעסים, כאבים וכד'. מנחה: ד"ר מאיר נעמן- פסיכולוג קליני בכיר. יו"ר האגודה להיפנוזה, בעבר. 054-7549898. הסדנא הקרובה ב- 3.2.2010.
חמדת שמואלי- פסיכותרפיה פרטנית וזוגית, מנהלת הפורומים לטיפול זוגי ומשפחתי
מכון עמית – שירותי אבחון וטיפול פסיכולוגיים- מכון שהוא תשובה לכל קשת הצרכים הפסיכולוגים, כבר למעלה מ-20 שנה, חדרה, חיפה, הוד השרון, תל אביב, ירושלים. יעוץ, טיפול, אבחון, אימון, בכל הגילים. צוות מטפלים מקצועי ומנוסה במגוון שיטות טיפול.
קשיים חברתיים? קבוצות לילדים וסדנאות להדרכת הורים, מחנכים ומטפלים. הסדנאות יערכו בכל אזורי הארץ.
מכון כיוונים הינו בית לפסיכודרמה וטיפול קבוצתי. בימים אלו נפתחת ההרשמה לשנת הלימודים תשע"א למסגרת לימודים מורחבת של תכנית הכשרה למטפלים בפסיכודרמה. לפרטים נוספים: 03-6812368
טיפול בקשיי נהיגה - חרדת נהיגה, קשיי קשב וריכוז, שיקום הנהיגה לאחר תאונה. הטיפול משלב נהיגה מעשית. פרטים נוספים במכון הדר- 04-8419449
טיפול פסיכולוגי, יעוץ והתערבות במצבי משבר, טיפול זוגי ופרטני, יעוץ להורים, CBT- גישה קוגניטיבית, חרדה אובססיות, דיכאון וכד' (אפשרות לטיפול קצר מועד): גוטליב כרמלה, פסיכולוגית קלינית מומחית, הרצליה
כל השירותים הפסיכולוגים במקום אחד

בעיה אישית - אנונימית
השב השב
אנונימית
02.02.10, 15:34
שלום, אני גרושה בת 51, גרושה 4 שנים עם ילדים גדולים, רק הקטן שהוא עוד בצבא גר איתי. אני מרגישה שאני רוצה קשר חדש אבל הילדים ממש לא מוכנים לזה הם אומרים לי "עזבת את אבא עכשיו תשארי לבד" או דברים כמו "בגילך זה ממש לא מתאים". אני, הילדים הם הדבר הכי חשוב שיש לי ואני לא עושה מה שפוגע בהם. אבל אני שואלת: זה כ"כ לא בסדר שאני רוצה עוד אהבה? אחרי הכול יש לי עוד הרבה שנים לחיות, למה מגיע לי לחיות אותם לבד רק בגלל שהקשר עם הגבר הראשון שהתחתנתי איתו בגיל 19, ילדה קטנה, לא הצליח? מה אתה חושב בבקשה?

נתי רוזנבלום
starstarstarstar
מס' הודעות: 224
02.02.10, 22:26
שלום לך
הפנייה שלך מרגשת ונגעה לליבי. נשמע לי שאת חשה קרועה בין הרצון שלך לזכויות בסיסיות וטבעיות של כל אישה, להרגיש נאהבת ובזוגיות, לבין רצון הילדים שמתנגדים.
אני חושב שצריך להבין את המחשבות והעמדות ששמים אותך במצב הזה. קודם כל אומר בקול גדול שאני חושב שאת בהחלט זכאית ויכולה להנות מקשר זוגי מהנה.
את כותבת שהילדים מתנגדים. האם הם כועסים שעזבת את אביהם? האם בגלל זה הם רוצים שתענשי? האם את מוכנה לקבל את העונש הזה.....
את למעשה שואלת אם את בסדר, ותשובתי היא כןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן. את יכולה להנות מקשר זוגי ומיני. בהחלט כן.
אני תוהה מדוע הילדים מתערבים? האם את חושבת שזו החלטה שלהם? האם הם לא יהיו בזוגיות ושיארו בבדידות,  אם את תגידי להם שאת רוצה שישארו לבדם??  האם היית רוצה דבר כזה עבור ילדיך? מאיפה הרצון הזה שאת תחיי בגפך?

לילדים קטנים לפעמים קשה להבין ולקבל שהורה מתחיל קשר חדש, אבל ילדים בוגרים יכולים להבין שאת אשה שיכולה, רוצה וצריכה להיות בזוגיות ולעשות מה שנכון לה. אני תוהה מה הביא אותם למחשבה  שהם יכולים להגיד לך מה לעשות, ומה גורם לך לקבל זאת, ולתהות האם את בסדר?
ממליץ לך בחום לא לוותר ולהקריב את אושרך למען רצון הילדים (מה גם שאין ברצון זה שום ממש ונשמע שנוובע מחוסר גבולות ואולי מאנוכיות).
יתכן שתדזקקי לעזרה ותמיכה על ידי איש מקצוע.
מאחל לך אושר רב ושתמצאי זוגיות פורה
נתי רוזנבלום
מטפל זוגי ומשפחתי מוסמך, פסיכותרפיסט
www.nati-rose-therapy.co.il

נערך לאחרונה:
נתי רוזנבלום
03.02.10, 8:13

השב השב